lørdag den 22. juni 2013

Æblekage! mumsVi havde nogle æbler stående i køleskabet, som vi ikke rigtig ville få spist, så jeg besluttede mig for at lave æblekage. Æblekage har altid været en af mine "guilty-pleasures" og det smager bare himmelsk. Hjemmelavet er altid bedst! og det er slet ikke så svært at lave. Man koger æblerne, tilsætter lidt sukker, og så er det egentlig bare op i en skål, en omgang rasp ovenpå og til sidst flødeskum. Min mor laver selv raspen, men man kan sagtens købe den selv, eller evt. bruge makroner i stedet for, som min farmor gør. Æblekagen er en klassiker, men man kan sagtens give den sit eget twist!

2 kommentarer:

 1. Åhh jeg elsker gammeldags æblekage!! Jeg laver den uden sukker, men med masser af vanilie, gerne med hele stænger hvor kornene er brugt - der er stadig masser af smag i stængerne, hvis man lader dem koge med. Da jeg er gluten allergiker bruger jeg ikke rasp, men en blanding af glutenfrie havregryn og hakkede mandler - det er altså mums :-)
  /Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Min farmor bruger også havregryn istedet for, jeg tror så ikke lige de er glutenfrie, men der af masser af alternative til det, og den skifter jo fra familie til familie ;)
   Har selv prøvet engang at lave den meget vaniljestænger, men det gik ikke helt så godt, vi kom vidst lidt for mange i, for den smagte UTROLIG meget af vanilje, og det blev desværre mere vammelt end det blev lækkert, men jeg kan sagtens se det fungere, hvis man ikke kom helt så meget i, jeg har bare ikke turdet siden da xb

   Slet